Kombucha donuts

Updated: Oct 2, 2018


Efteråret kalder på donuts. Sådan er det bare! Du skal bruge æbler i denne opskrift, og på den måde, er den jo ret meget i sæson.

Opskriften er udviklet af Marie Havnø Frank som har været så sød at dele den med os. Tusind tak, Marie!


Kombucha Donuts  16-18 donuts  2 flasker Læsk Ginger Kombucha  500g mel  2 tsk. bagepulver  ½ tsk. natron  1 tsk. salt  ½ tsk. stødt ingefær  125g æblemos 75ml sødmælk  75g blødt smør 100g lys rørsukker  2 M/L æg Smagsneutral olie til stegning  Hæld de to flasker kombucha i en tykbundet kasserolle og reducer til 1-1½dl over middelhøj varme over 15-20 minutter. Tag af varmen og lad siruppen afkøle til stuetemperatur.  Rør mel, bagepulver, natron, stødt ingefær og salt sammen i en skål og sæt til side.  Pisk smør og sukker luftigt i en ren skål, og pisk derefter æggene i et ad gangen. Rør æblemos, kombucha og sødmælk sammen og rør i dejen skiftevis med melet, til dejen kun lige er ensartet.  Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og rul ud til ca. 2 cm tykkelse. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 2-3 timer. 

Når du er klar til at stege, varmes rigelig olie op til 175-180C i en stor, tykbundet gryde. Udstik donuts med en rund 8cm udstikker og hullerne med en rund 2cm udstikker og læg både donuts og donuthuller på en meldrysset bageplade.  Steg 3-4 donuts ad gangen i den varme olie til de er gyldenbrune, de skal have ca. et par minutter på hver side for store donuts, mindre for hullerne. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem køle lidt af på en rist inden de vendes i æblesukker (kan erstattes af f.eks. kanelsukker)  Vent med at stege en ny portion donuts til olien igen er kommet op på den rigtige temperatur.  Æblesukker Skrællerne af 3 økologiske æbler  1 tsk. citronsyre  125ml vand  200g sukker ½ tsk. ingefær  Opløs citronsyre i vandet og dyp æbleskrællerne deri. Dup æbleskrællerne tørre med lidt køkkenrulle og læg i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør æbleskrællerne i en 50-60C varm ovn natten over, til æbleskrællerne er helt tørre. Blend dem til pulver i en grøntsagshakker og bland med sukker og ingefær. 


Læsk donut by Marie H Frank

SOCIAL MEDIA

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

NEWSLETTER

100% organic production

Læsk FVST fødevarestyrelsen kontrolrapport

© 2020 Læsk ApS

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle